Til personer der ofte er på tur, er en all-round rygsæk måske lige sagen

Rygsæk og vandrestøvler
Til personer der ofte er på tur, er en all-round rygsæk måske lige sagen
Henrik Andersen
-
11/10/2022
-

Kender du en person, som godt kan lide friluftslivet, og som måske endda ofte er på vandretur? Så kan du med fordel forære dem en god all round-rygsæk, der kan bruges til både vandreture, campingture og shelterture. Men hvilken rygsæk skal du vælge? Bliv klogere her.

Hvilken rygsæk skal jeg vælge?

Når du skal vælge en rygsæk, så er det vigtigt, at du først og fremmest tager stilling til, hvilken type du skal vælge. Det gør du ved at overveje, hvilke ture du skal bruge rygsækken til. Der er nemlig stor forskel på de mange rygsække, og det kan derfor være en god idé at læse lidt op på de forskellige modeller, før du vælger rygsæk.

En god vandrerygsæk er eksempelvis ikke det samme som en rygsæk, du skal bruge i forbindelse med arbejde eller uddannelse. Hvis du skal på vandretur, backpackertur eller sheltertur, så er en god rygsæk uundværlig, og hvis du skal rejse langt, så er rygsækken på mange måder dit andet hjem, hvor du har dine ting opbevaret.

Det stiller forskellige krav til valget af rygsæk, både når det kommer til materiale, størrelse og detaljer. Her bør du holde tungen lige i munden, for det kan måske synes som et uoverskueligt projekt. Der er dog ingen grund til at fortvivle, for med den rette baggrundsviden bliver du rustet til at træffe den rigtige beslutning.

Overvej størrelsen på rygsækken

Størrelsen på din rygsæk afhænger af, hvad du skal bruge rygsækken til. Skal du eksempelvis være væk i længere tid ad gangen, er det vigtigt, at du både kan medbringe tøj, mad og andre fornødenheder, som er essentielle, når du er på tur. Derfor skal du naturligvis vælge en større rygsæk, end hvis der er tale om en dagstur.

Helt konkret kan det være en god idé at gå efter en rygsæk med en kapacitet på mellem 60 og 120 liter, hvis du skal på længere vandreture, backpacking eller lignende. Skal du på ekspedition, så bør du vælge en større rygsæk, mens du på vandreture og kortere rejser sagtens nøjes med en kapacitet på under 60 liter.

Ovenstående gør sig naturligvis udelukkende gældende i nogle tilfælde, hvorfor det ikke er nogen facitliste. Derimod er det nogle gode parametre at have i tankerne, som du kan forholde dig til, når du skal vælge den helt rigtige vandrerygsæk eller all round-rygsæk til netop dit behov. Samtidig bør du vælge rygsæk ud fra din højde.

Det nytter ikke noget, at du vælger en rygsæk med en kapacitet på 120 liter, hvis du kun er 155 centimeter høj. Det vil være alt for meget at slæbe på, og det er derfor vigtigt, at størrelsen på din rygsæk harmonerer med din kropshøjde. Det allervigtigste er dog, at rygsækken er behagelig at have på, så du rent faktisk kan bære den.

Copyright 2024 - Pilanto Aps