Guide til valg af den helt rigtige vandrerygsæk

Kvinde med vandrerygsæk
Guide til valg af den helt rigtige vandrerygsæk
Henrik Andersen
-
02/11/2022
-

Hvis du er typen, der godt kan lide outdoor-livet og betegner dig selv som et friluftsmenneske, så er det vigtigt, at du har den rigtige vandrerygsæk. Der er mange modeller, du kan vælge mellem, og her får du en række gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige model.

Hvilken vandrerygsæk skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du tage stilling til, om du overhovedet behøver en vandrerygsæk. En vandrerygsæk er primært egnet til dig, der skal på længere vandreture, så du kan sagtens nøjes med en almindelig rygsæk, hvis du blot skal på dagsture i naturen en gang imellem. Der er dog stor forskel på vandrerygsække og almindelige rygsække.

En god vandrerygsæk er en rygsæk, der er særligt designet med henblik til brug på vandreture, backpackerture eller shelterture over flere dage. Den er uundværlig, når du skal rejse langt, da den på mange måder fungerer som dit andet hjem. Det er her, du har alle dine genstande opbevaret, imens du er på tur. Se udvalget her.

Hvor stor skal kapaciteten være?

Der bliver stillet forskellige krav til din vandrerygsæk, afhængigt af hvad du skal bruge den til. Du bør derfor holde tungen lige i munden, så du ikke bare ender med at vælge den billigste vandrerygsæk, du falder over, men i stedet træffer dit valg på et oplyst grundlag. Her er især størrelsen væsentlig at overveje, hvis du vil være sikker på, at den opfylder dit behov.

Det er en god idé at gå efter en rygsæk, som har en kapacitet på mellem 80 og 120 iter, hvis du skal bruge den på længere vandreture. Det giver dig mulighed for at have din oppakning med, men vær opmærksom på, at der er tale om en større vandrerygsæk, når den har en kapacitet på denne størrelse.

Skal du bare bruge vandrerygsækken til kortere dagsture, så kan du sagtens nøjes med mindre kapacitet. Det gør samtidig rygsækken nemmere at bære, hvorfor den vil føles mere behagelig. Samtidig slipper du for at have en rygsæk, der er for stor, når alligevel ikke kommer til at fylde den op.

Se også udvalget af vandrerygsække her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps